Nutriční hodnoty (Záhorácký závitek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 516 kJ / 1 079 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,59 g |
| Tuky | 85,49 g |
| – nasycené | 41,44 g |
| – nenasycené | 42,67 g |
| –– mononenasycené | 36,21 g |
| –– polynenasycené | 6,46 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 25,83 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,64 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 58,95 g |
| – cukry | 23,41 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky vepřové kýty (nebo krkovičky) | Vepřová kýta | |
| 200 g 200 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 200 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 5 5 cibulí | Cibule čerstvá | 350 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| vývar (dle potřeby) | Vývar masový | |
| olej na restování | Olej řepkový | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |