Nutriční hodnoty (Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 851 kJ / 2 116 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 209,15 g |
| – nasycené | 135,08 g |
| – nenasycené | 71,30 g |
| –– mononenasycené | 66,04 g |
| –– polynenasycené | 5,26 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 653 mg |
| Sodík | 106 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 43,45 g |
| – cukry | 15,05 g |
| ––– laktóza | 14,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| korpus na dort - viz poznámka | ||
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 250 ml 250 ml mléka (nebo vody) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 40 g 40 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 40 g |
| cukr moučka (dle chuti) | Cukr bílý | |
| falešná marcipánová hmota - viz poznámka | Fondán | |
| čerstvé ovoce (kompotované ovoce) | Jahody čerstvé |