Nutriční hodnoty (Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 8 851 kJ / 2 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 209,15 g |
– nasycené | 135,08 g |
– nenasycené | 71,30 g |
–– mononenasycené | 66,04 g |
–– polynenasycené | 5,26 g |
––– omega 3 | 0,78 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 653 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 43,45 g |
– cukry | 15,05 g |
––– laktóza | 14,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
korpus na dort - viz poznámka | ||
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
250 ml 250 ml mléka (nebo vody) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
40 g 40 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 40 g |
cukr moučka (dle chuti) | Cukr bílý | |
falešná marcipánová hmota - viz poznámka | Fondán | |
čerstvé ovoce (kompotované ovoce) | Jahody čerstvé |