Kuře po staropražsku

Drůbeží maso Doba přípravy: 70 minut 23 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 70 minut 23 názorů

Suroviny 2 porce

2 kuřecí stehna
sůl dle potřeby
1/2 lžičky koriandru
zelená petrželka (nať)
2,5 lžíce oleje
2 dcl kuřecího vývaru
30 g rozinek
40 g sušených švestek
25 g mandlových lupínků
1 stroužek česneku
1/2 lžičky nakládaného zeleného pepře
1/2 lžíce rajčatového protlaku
1/2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Koriandr rozdrtíme, smícháme s drobně nakrájenou petrželkou, solí a troškou oleje. Touto směsí potřeme kuřecí stehna a můžeme je nechat v chladu odležet.

  2. Na lžíci rozpáleného oleje orestujeme rozinky, když se začnou nafukovat přidáme nakrájené sušené švestky, mandlové lupínky, nakládaný pepř, česnek nakrájený na plátky, rajčatový protlak a vše restujeme zhruba 3 minuty. Pak přidáme mouku, krátce osmahneme, vše zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme zavařit.

  3. Na zbytku oleje na pánvičce prudce opečeme ze všech stran stehna, vše dáme do pekáčku, ten přiklopíme nebo překryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme. Během pečení podle potřeby doléváme vývar nebo vodu. Podáváme s karlovarskými nebo houskovými knedlíky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Žena a kuchyně.

Na přípravu tohoto jídla dobře poslouží i pomalý hrnec.

Komentáře k receptu Kuře po staropražsku

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuřecí stehno po staropražsku stropražské kuře po staropražsku kureci stehna po cinsku staropražské pečené kuře top recepty kure koriandr staropražské kuřecí stehno hovezi po staroprazsku kuře po myslivecku s karlovarskym knedlikem kurepo staroprazsku plátek po staropražsku recept na kuře staropražske kuřecí stehna vepřový plátek po staropražsku pečené kuře po staropražsku kuřecí stehno po čínsku kuře po abertamsku kuřecí plátek po prazsku kuře po indicku pro skoly stehna po pražsku