Nutriční hodnoty (Polévka s kabanosem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 914 kJ / 1 175 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,03 g |
| Tuky | 56,79 g |
| – nasycené | 25,72 g |
| – nenasycené | 30,12 g |
| –– mononenasycené | 15,70 g |
| –– polynenasycené | 14,42 g |
| ––– omega 3 | 1,24 g |
| Vláknina | 24,44 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 1,82 g |
| Sůl | 4,22 g |
| Sacharidy | 113,75 g |
| – cukry | 21,98 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 Větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 250 g 250 g kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 250 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 80 g 80 g rýže | Rýže bílá | 80 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 lžičky 3 lžičky oleje | Olej řepkový | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky (dala jsem půl sladké a půl pálivé) | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 1 500 ml vývaru (použila jsem hovězí gurmánský bujon od maggi) | Vývar hovězí | |
| 1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu (může být i čerstvý) | Tymián sušený | 5 g |
| 200 g 200 g kabanosu | Párek vepřový | 200 g |
| pepř | Pepř černý |