Nutriční hodnoty (Houbový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 643 kJ / 871 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 54,70 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,04 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,66 g | 
| Tuky | 58,23 g | 
| – nasycené | 22,31 g | 
| – nenasycené | 24,31 g | 
| –– mononenasycené | 20,23 g | 
| –– polynenasycené | 4,08 g | 
| ––– omega 3 | 0,23 g | 
| Vláknina | 8,12 g | 
| Cholesterol | 1,36 g | 
| Sodík | 609 mg | 
| Sůl | 1,30 g | 
| Sacharidy | 30,61 g | 
| – cukry | 17,17 g | 
| ––– laktóza | 12,41 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 200 g 200 g čerstvých hub (nebo sušených) | Hřib čerstvý | 200 g | 
| 250 g 250 g housky | Houska pšeničná | 250 g | 
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g | 
| 1 1 větší cibuli | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g | 
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml | 
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |