Nutriční hodnoty (Vepřové plátky po normandsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 375 kJ / 1 046 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,46 g |
| Tuky | 86,80 g |
| – nasycené | 57,03 g |
| – nenasycené | 27,09 g |
| –– mononenasycené | 24,03 g |
| –– polynenasycené | 3,06 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 78 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 37,41 g |
| – cukry | 16,14 g |
| ––– laktóza | 6,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vepřové kotlety (nebo kýta) | Vepřová kotleta s kostí | |
| 2 2 zelená jablka | Jablko čerstvé | |
| 4 plátky 4 plátky sušené šunky (nebo slaniny) | Pršut | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 200 ml 200 ml vývaru | Vývar masový | 200 ml |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |