Nutriční hodnoty (Zapečené večky, nebo tousty s liškama)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 707 kJ / 647 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 57,03 g |
| – nasycené | 29,51 g |
| – nenasycené | 26,66 g |
| –– mononenasycené | 23,00 g |
| –– polynenasycené | 3,66 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 95 mg |
| Sodík | 1,80 g |
| Sůl | 4,50 g |
| Sacharidy | 8,65 g |
| – cukry | 6,64 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| chlebíčková veka (já měla doma dělanou) | Veka | |
| miska miska lišek | Liška obecná čerstvá | |
| 1 1 větší lahůdková cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 50 g 50 g anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýra (byl Eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| pepř | Pepř černý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| pár lžic pár lžic oleje | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka (nebo zelená část lahůdkové cibulky) | Petržel nať čerstvá |