Nutriční hodnoty (Kefírovo-semínkové veky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 179 kJ / 2 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,98 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 72,25 g |
Tuky | 58,29 g |
– nasycené | 8,47 g |
– nenasycené | 43,33 g |
–– mononenasycené | 23,26 g |
–– polynenasycené | 20,08 g |
––– omega 3 | 4,90 g |
Vláknina | 22,55 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 6,56 g |
Sůl | 16,34 g |
Sacharidy | 381,58 g |
– cukry | 35,33 g |
––– laktóza | 3,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 ml 100 ml kefíru | Kefír | 100 ml |
150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2 KL 2 KL soli | Sůl mořská | 16 g |
1 KL 1 KL cukru | Cukr bílý | 5 g |
150 g 150 g chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
1 PL 1 PL lněného semínka | Lněná semínka | 15 g |
1 PL 1 PL sezamového semínka | Sezam loupaný | 15 g |
1 KL 1 KL celého máku | Mák modrý | 5 g |
350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
40 g 40 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 40 g |
1 1 vejce nebo stačí rozšlehaný bílek s trochou soli na pomazání pečiva | Vejce slepičí | 70 g |