Nutriční hodnoty (Kefírovo-semínkové veky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 179 kJ / 2 433 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 72,25 g |
| Tuky | 58,29 g |
| – nasycené | 8,47 g |
| – nenasycené | 43,33 g |
| –– mononenasycené | 23,26 g |
| –– polynenasycené | 20,08 g |
| ––– omega 3 | 4,90 g |
| Vláknina | 22,55 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 6,56 g |
| Sůl | 16,34 g |
| Sacharidy | 381,58 g |
| – cukry | 35,33 g |
| ––– laktóza | 3,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 ml 100 ml kefíru | Kefír | 100 ml |
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 KL 2 KL soli | Sůl mořská | 16 g |
| 1 KL 1 KL cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 150 g 150 g chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1 PL 1 PL lněného semínka | Lněná semínka | 15 g |
| 1 PL 1 PL sezamového semínka | Sezam loupaný | 15 g |
| 1 KL 1 KL celého máku | Mák modrý | 5 g |
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 40 g 40 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 1 1 vejce nebo stačí rozšlehaný bílek s trochou soli na pomazání pečiva | Vejce slepičí | 70 g |