Nutriční hodnoty (Hovězí kýta na dubácích)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 422 kJ / 101 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,22 g |
| Tuky | 0,42 g |
| – nasycené | 0,15 g |
| – nenasycené | 0,15 g |
| –– mononenasycené | 0,06 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 11,34 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 18,90 g |
| – cukry | 8,82 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600-700 g 600-700 g hovězí kýty (ořech) | Hovězí kýta | 650 g |
| 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 200-250 g 200-250 g čerstvých hřibů dubových vcelku | Hřib čerstvý | 225 g |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 37.5 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 500-600 ml 500-600 ml hovězího vývaru (nebo bujón a voda) | Vývar hovězí | 550 ml |