Nutriční hodnoty (Rychlá "nouzová" polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 280 kJ / 306 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,51 g |
| Tuky | 16,88 g |
| – nasycené | 4,48 g |
| – nenasycené | 11,39 g |
| –– mononenasycené | 7,50 g |
| –– polynenasycené | 3,89 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 7,42 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 183 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 24,77 g |
| – cukry | 6,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 cibule (použila jsem 4 bílé části lahůdkové cibulky) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru (nebo bujonu) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce tuku (máslo, olej, nebo sádlo) | Margarín | 15 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 hrst 1 hrst čerstvých zelených bylinek (libeček, petrželka, pažitka) | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |