Nutriční hodnoty (Medová bábovka s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 761 kJ / 5 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 81,80 g |
| Tuky | 152,04 g |
| – nasycené | 14,69 g |
| – nenasycené | 124,66 g |
| –– mononenasycené | 85,65 g |
| –– polynenasycené | 39,02 g |
| ––– omega 3 | 10,62 g |
| Vláknina | 35,10 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 365 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 901,24 g |
| – cukry | 355,69 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hrubě nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku vody (podle potřeby i více) | Voda | 125 ml |
| 50 g 50 g rozinek (nebo sušeného ovoce) | Rozinky | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce medu (tekutého) | Med nepasterovaný | 108 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| trochu trochu tuku na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání (nebo strouhanka) | Mouka pšeničná hrubá |