Jablečná ovesná kaše

Andyscha Kuchařka: Andyscha

Doba přípravy: 20 minut 1 porce Sladká jídla 6 názorů

Suroviny

1/3 hrnku jemných ovesných vloček (nejlépe Emco)
1/3 hrnku mléka
1/3 hrnku vody
1/2 jablka
skořice
med
rozinky nebo oříšky dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vločky připravujeme s vodou a mlékem v poměru 1:1:1.

  2. Nejprve smícháme ovesné vločky s vodou. Necháme cca 5 minut odstát, vločky vodu mírně nasají. Poté přidáme mléko, jablko, nakrájené na malé kostičky, skořici a med dle chuti, popř. rozinky.

  3. Vaříme do zhoustnutí (cca 10 minut). Nakonec můžeme posypat oříšky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jablečná ovesná kaše

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    megan35: Nie je dôvod vločky nevariť, ak chcem, teda tepelne ich upraviť na akýkoľvek spôsob. Nepletiete si to s pohánkou? Tá sa nemá variť. ;-)

    Odpovědět

  • megan35 megan35

    Někde jsem četla,že se vločky nemají vařit,já je máčím a taky to jde.

    Odpovědět

  • Andyscha Andyscha(autorka receptu)

    tejaja: Děkuji :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Andyscha: Doplnila som, druhý raz to do surovín doplň sama, medzi komentármi to zapadne. ;-)

    Odpovědět

  • Andyscha Andyscha(autorka receptu)

    zizala: Na jednu porci stačí asi tak 1/3 hrnku vloček, mléka i vody.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pro začátečníky by bylo vhodné uvést množství vloček a tekutin. Zařazení do kategorie minutky není vhodný, minutkami jsou myšlené rychlé úpravy masa.

    Odpovědět

Tématické fráze: ovesná kaše s jablky recept ovesná kaše s jablky kase z ovesných vloček s jablky recepty ovesná kaše

Zapomněl/a jsem heslo