Nutriční hodnoty (Šlehačkový závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 17 400 kJ / 4 159 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,60 g |
| Tuky | 213,24 g |
| – nasycené | 126,91 g |
| – nenasycené | 75,88 g |
| –– mononenasycené | 63,72 g |
| –– polynenasycené | 12,16 g |
| ––– omega 3 | 1,42 g |
| Vláknina | 38,40 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 316 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 463,65 g |
| – cukry | 101,25 g |
| ––– laktóza | 7,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 250 g 250 g šlehačky (bílý jogurt, tvaroh) | Šlehačka 35% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| 6 6 jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
| rozinky | Rozinky | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| skořice | Skořice ceylonská |