Nutriční hodnoty (Muffiny s jablky a ostružinami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 018 kJ / 2 872 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,23 g |
| Tuky | 98,28 g |
| – nasycené | 15,99 g |
| – nenasycené | 70,96 g |
| –– mononenasycené | 22,29 g |
| –– polynenasycené | 48,68 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 23,15 g |
| Cholesterol | 538 mg |
| Sodík | 582 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 422,30 g |
| – cukry | 213,83 g |
| ––– laktóza | 13,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 280 g 280 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 280 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kypřicího prášku | Kypřící prášek | 15 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 115 g 115 g krupicového cukru | Cukr bílý | 115 g |
| 250 g 250 g jablek | Jablko čerstvé | 250 g |
| 2 2 střední vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 250 ml 250 ml podmáslí | Podmáslí | 250 g |
| 6 lžic 6 lžic slunečnicového oleje (nebo 85g rozpuštěného másla) | Olej slunečnicový | 66 ml |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| 150 g 150 g ostružin | Ostružiny čerstvé | 150 g |
| 40 g 40 g hrubého třtinového cukru | Cukr třtinový | 40 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín |