Drůbeží rizoto
Rizoto jak jej známe, je rychlé, jednoduché a vynikající jídlo. Krásně se v něm zpracuje zbylé maso, zelenina nebo uvařená rýže z jiného pokrmu a můžete do něj vždy přidat, co má rodina ráda.
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme kuřecí stehna nebo čtvrtky, obereme maso a pokrájíme. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Krok 2: Zeleninu mírně osmahneme na másle, vše promícháme a ochutíme.
Krok 3: Zasypeme strouhaným sýrem, nastříhanou řeřichou a polijeme kečupem.
Zveřejněno 19. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qq2
Moje poznámka
Drůbeží rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qq2
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 3 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 16 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 22 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chleba bez hnětení
HejMira před 43 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 3 hodinami
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 10 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 13 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 15 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 15 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 16 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 16 hodinami
Tématické fráze:
rizoto,
rizoto recept,
rizoto recept,
rizoto,
drůbeží rizoto se zeleninou,
rizoto recepty,
drubezí rizeto,
recept rizoto,
rizoto recepty,
recepty rizoto,
recept rizoto,
školní rizoto,
školní rizoto recept,
rizoto s kečupem,
rizoto ze školní jídelny,
drůbeží ryzoto,
recept na rizoto,
recepty na rizoto,
drůbeží risoto,
rizito
Suroviny:
kuře čtvrtky,
směs zeleninová s kukuřicí,
rýže,
sůl,
pepř mletý,
sýr strouhaný,
řeřicha,
kečup sladký
Komentáře (12)
U nás tomuto říkáme "Rýža s masem"
Ale dnes jsem si to uhotovil takřka podle rcp (bez zeleniny, bez sýra, bez kečupu)
***
citace z jakési knihy:
...a babičko, jak to děláš, že od tebe je jídlo dycky lepčí?
Víš děvenko, já navařím dycky míň než by se snědlo...
***
Paní casinová knížku evidentně nečetla a babička ji patřičně nevyškolila
Štědrovečerního kapříka (hmotnil 3200g, pro dva jedlíky!!!) jsem dojídal až skoro do Silvestra
Dále jsem napřed dojížděl rybí polívku, pak zelňačku (ta bývá s vánočkou jako postní jídlo k obědu 24.12.) a dnes už poněkolikáté vývar z morčacích stehen se žloutkem - tohoto se nepřejím a naschvál jsem si pořídil bujonové šálky www.drento.cz/evolution-bujon-salek-s-uchy-35-cl-detail?pk_source=zbozi.cz&pk_medium=srovnavac&pk_campaign=porovnavace&pk_keyword=%C5%A0%C3%A1lek%20bujon%2035%20cl%20-%20PCD-036-RAK-EVCS35%20-%20%28331601%29
No a protože ta stehna se už pomalu začala v lednici hýbat
Rýži jsem dusil a poprvé v životě jsem ji podléval tím drůbežím vývarem (rozdíl oproti H2O jsem nepoznal, ale Zdenda P. by ze mne měl druhé vánoce
Rýžu mám rád, ale tentokrát jsem to s množstvím poněkud přepískl zase ich
Tož tak