Nutriční hodnoty (Bábovka s povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 297 kJ / 2 939 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 58,20 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,76 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,44 g | 
| Tuky | 132,68 g | 
| – nasycené | 28,90 g | 
| – nenasycené | 92,26 g | 
| –– mononenasycené | 66,48 g | 
| –– polynenasycené | 25,78 g | 
| ––– omega 3 | 6,88 g | 
| Vláknina | 21,60 g | 
| Cholesterol | 863 mg | 
| Sodík | 464 mg | 
| Sůl | 1,35 g | 
| Sacharidy | 367,22 g | 
| – cukry | 189,92 g | 
| ––– laktóza | 9,12 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 240 g 240 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 240 g | 
| 1/2 balení 1/2 balení kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g | 
| 240 g 240 g švestkových povidel | Povidla | 240 g | 
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g | 
| 240 g 240 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 240 ml | 
| 80 ml 80 ml oleje | Olej řepkový | 80 ml | 
| 80 g 80 g cukru krystal | Cukr bílý | 80 g | 
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml | 
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka do formy | Mouka pšeničná hrubá | 
 
	