Nutriční hodnoty (Vepřové plíčky na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 689 kJ / 404 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
| Tuky | 28,00 g |
| – nasycené | 17,85 g |
| – nenasycené | 8,56 g |
| –– mononenasycené | 7,55 g |
| –– polynenasycené | 1,01 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 2,05 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 145 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 27,10 g |
| – cukry | 12,50 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vepřové plíčky | Plíce vepřové | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 plátek 1 plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1 l 1 l vody (podle potřeby i více) | Voda | 1000 ml |
| 1 kostka 1 kostka masoxu (nemusí být) | Bujón hovězí | |
| pár stonků stonků libečku | Libeček čerstvý | |
| pár stonků stonků celeru | Celer bulva čerstvá | |
| vývar z plíček | ||
| 1 kostka 1 kostka masoxu | Bujón hovězí | |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý |