Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s masem a se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 356 kJ / 563 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 22,40 g |
| – nasycené | 14,20 g |
| – nenasycené | 6,60 g |
| –– mononenasycené | 6,00 g |
| –– polynenasycené | 0,60 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 8,80 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 104 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 72,40 g |
| – cukry | 11,60 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6-10 6-10 brambor (podle velikosti) | Brambor zimní | 400 g |
| 4 plátky 4 plátky vepřové krkovice (nebo kotlety) | Vepřová krkovice | |
| 200 ml 200 ml smetany 12% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 lžička 1 lžička hořčice (i více) | Hořčice plnotučná | 5 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| pepř mletý (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |