Nutriční hodnoty (Francouzské kuře na smetaně a bílém víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 846 kJ / 2 831 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 336,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 333,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,34 g |
| Tuky | 146,26 g |
| – nasycené | 76,33 g |
| – nenasycené | 65,68 g |
| –– mononenasycené | 54,96 g |
| –– polynenasycené | 10,72 g |
| ––– omega 3 | 3,18 g |
| Vláknina | 2,56 g |
| Cholesterol | 987 mg |
| Sodík | 2,40 g |
| Sůl | 6,03 g |
| Sacharidy | 25,54 g |
| – cukry | 4,12 g |
| ––– laktóza | 2,34 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuřecí prsní řízky | Kuře prso | 1400 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny (tenké plátky) | Anglická slanina | 100 g |
| 8 8 šalotek | Šalotka čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| hrst hrst čerstvých hříbků nebo mražených hříbků( nakrájených na plátky) | Hřib čerstvý | |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 300 ml 300 ml vývaru | Vývar hovězí | 300 ml |
| 70 ml 70 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 70 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2-3 snítky 2-3 snítky čerstvého tymiánu nebo v oleji naložené větvičky tymiánu | Tymián čerstvý | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |