Nutriční hodnoty (Polévka z oranžové dýně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 101 kJ / 741 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,61 g |
| Tuky | 10,23 g |
| – nasycené | 2,77 g |
| – nenasycené | 4,55 g |
| –– mononenasycené | 3,17 g |
| –– polynenasycené | 1,37 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 27,35 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 196 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 123,50 g |
| – cukry | 18,43 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g oranžové dýně | Dýně čerstvá | 500 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kurkumy | Kurkuma mletá | 15 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| 100 g 100 g dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 100 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 vajce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská |