Nutriční hodnoty (Autentické špagety carbonara podle Emanuela)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 233 kJ / 1 012 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 81,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 73,10 g |
| – nasycené | 24,13 g |
| – nenasycené | 35,17 g |
| –– mononenasycené | 22,15 g |
| –– polynenasycené | 13,02 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,81 g |
| Sodík | 3,10 g |
| Sůl | 5,90 g |
| Sacharidy | 6,51 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400-500 g 400-500 g špaget | Špagety pšeničné | 450 g |
| 150 g 150 g pancetty (nebo anglické slaniny) | Pancetta | 150 g |
| 8 8 žloutků | Vaječný žloutek | 184 g |
| 4 lžíce 4 lžíce pecorina | Pecorino | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |