

Rýžové omelety
Suroviny 4 porce
- 200 g vlasových rýžových nudlí
- 200 g anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 4 vejce
- 3 lžíce mléka nebo smetany
- 100 g sýra dle chuti
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Rýžové těstoviny připravíme dle návodu na obale, scedíme a lehce pokrájíme (já je většinou jen třikrát přeříznu v misce) aby nebyly tak dlouhé.
Osmažíme na trošce oleje na nudličky pokrájenou cibuli a slaninu, spíše nechat zpěnit, než do zlatova.
Smícháme s těstovinami a necháme chvíli zchladnout, potom přidáme vajíčka, mléko, osolíme, opepříme a smažíme z obou stran do zlatova (lepší je smažit pod pokličkou), po obrácení zasypeme sýrem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rýžové omelety
-
@opuncie, uz som zistila podla obrazka
-
Michsamant, ne to nejsou vermicelli, jsou to asijské nudle, necelý mimimetr v průměru a asi dvacet ař třicet centimetrů dlouhé, bílé, po připravení skoro průhledné.
Jinak takovéhle placky jsou moc dobré ze zbytku rýže od minulého dne. -
dakujem
-
Přidala jsem vám fotku
-
@hannyy, ok dakujem, uz asi viem ktore su to
@magdalenka -
Miška, nedá mi nezamiešať sa - niťovky, ale ryžové. Bývajú dlhé - preto autor popisuje prerezanie v miske...ja takéto niečo vyrábam zo zvyšku normálnych niťoviek, ak ostali od včera a skončili by v odpade. (alebo hocijaké cestoviny, aj kolená)OK?
-
nene boužel jenom dlouhé
-
vlasových nudlÝ?
-
cize kratke?
-
Vlasové Ryžové nudle jsou slabé nudle jako do polivky
-
ryzove vlasove nudle to su vermicelli??