Nutriční hodnoty (Vepřová kotletka s jemnou křenovo-okurkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 783 kJ / 1 382 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,93 g |
| Tuky | 95,56 g |
| – nasycené | 44,15 g |
| – nenasycené | 47,60 g |
| –– mononenasycené | 36,56 g |
| –– polynenasycené | 11,05 g |
| ––– omega 3 | 2,96 g |
| Vláknina | 17,28 g |
| Cholesterol | 192 mg |
| Sodík | 1,59 g |
| Sůl | 3,61 g |
| Sacharidy | 102,88 g |
| – cukry | 45,36 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6-8 6-8 vepřových kotlet bez kosti | Vepřová kotleta bez kosti | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý pepř | Pepř černý | |
| barevný pepř | Pepř barevný | |
| citron | Citrón čerstvý | |
| 2-3 PL 2-3 PL oleje na smažení | Olej řepkový | 27.5 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 6 kuliček 6 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 6 kuliček 6 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 1 KL 1 KL dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
| 1 PL 1 PL strouhaného křenu (Krenexu) | Křen čerstvý | 15 g |
| 70 g 70 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 70 g |
| 300 g 300 g sladkokyselých okurek | Okurka polní zavařená | 300 g |
| cukr na dochucení (není nutný) | Cukr bílý | |
| 600 ml 600 ml vývaru nebo vody | Vývar hovězí | 600 ml |
| 250 ml 250 ml smetany 13% nebo mléka | Smetana kravská zakysaná bezlaktózová 12% | 250 ml |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| opečené brambory | Brambor zimní |