Nutriční hodnoty (Těstoviny s dýňovo nivovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 905 kJ / 2 845 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,38 g |
| Tuky | 84,97 g |
| – nasycené | 41,05 g |
| – nenasycené | 39,10 g |
| –– mononenasycené | 30,76 g |
| –– polynenasycené | 8,34 g |
| ––– omega 3 | 2,80 g |
| Vláknina | 30,70 g |
| Cholesterol | 196 mg |
| Sodík | 3,06 g |
| Sůl | 7,60 g |
| Sacharidy | 406,10 g |
| – cukry | 28,00 g |
| ––– laktóza | 5,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g těstovin | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| 400 g 400 g dýně na pečení v čistém stavu | Dýně čerstvá | 400 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| cca 150 g 150 g Niva (sýr s modrou plísní) | Niva 50% t. v s. | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| cca 100 ml 100 ml smetany na vaření nebo šlehačky | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| trochu trochu vody | Voda | |
| trochu trochu sójové omáčky (lze vynechat) | Sójová omáčka Tamari | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |