Kachní prsíčka na víně

tejaja Kuchařka: tejaja

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

1 kachní prsíčka
1 lžíce majoránky
2 stroužky česneku
pepř
sůl
1,5-2 dl bílého vína
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kačacie prsia šikmo 3x nadrežeme asi na 1 cm hlboko.
    Do zárezov votrieme prelisovaný cesnak, celé prsia posypeme majoránkou a soľou, dobre ich votrieme do mäsa. Necháme 30 min odstáť.

  2. Potom prsia vložíme do pekáčika, podlejeme vínom a zakryté na 170°C pečieme. V polovici pečenia prsia otočíme a opäť zakryté pečieme.

  3. Mäkké mäso otočíme späť, zakryjeme, rúru vypneme a necháme mäso ešte cca 10 min postáť. Až potom vyberieme a krájame na porcie. Podávame so zemiakmi a zeleninou, príp. šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prsíčka na víně

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    MamlajdaD: Ďakujem, určite by som ti s radosťou dala. :-K Tá kačka bola z domáceho chovu, pochutnala by si si. ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Škoda, že bydlíš až na Slovensku, jinak bych ti s tímto jídlem přišla ochotně pomoct! (Pomoct sníst!) :-D<3:yes: Moc pěkné! :-K

    Odpovědět