Nutriční hodnoty (Dýňová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 489 kJ / 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,18 g |
Tuky | 30,20 g |
– nasycené | 20,37 g |
– nenasycené | 10,19 g |
–– mononenasycené | 8,19 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,31 g |
Vláknina | 0,97 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 16,97 g |
– cukry | 3,50 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší dýně (např. hokaido) | Dýně čerstvá | |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
100 g 100 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
2-3 lžičky 2-3 lžičky hladké mouky (nebo jíšky) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1/2 skleničky 1/2 skleničky vody | Voda | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
kari | Kari | |
chilli | Chilli paprička sušená | |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
bylinky k dochucení | Petržel nať čerstvá |