Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 489 kJ /
356 kcal
Bílkoviny3,58 g
– z toho živočišné bílkoviny2,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,18 g
Tuky30,20 g
– nasycené20,37 g
– nenasycené10,19 g
–– mononenasycené8,19 g
–– polynenasycené2,00 g
––– omega 30,31 g
Vláknina0,97 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy16,97 g
– cukry3,50 g
––– laktóza3,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší dýně (např. hokaido) Dýně čerstvá
1 l 1 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
100 ml 100 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml
2-3 lžičky 2-3 lžičky hladké mouky (nebo jíšky) Mouka pšeničná hladká 10 g
150 ml 150 ml vody Voda 150 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
kari Kari
chilli Chilli paprička sušená
muškátový květ Muškát květ sušený
bylinky na dochucení Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.