Nutriční hodnoty (Dýňová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 489 kJ / 356 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,18 g |
| Tuky | 30,20 g |
| – nasycené | 20,37 g |
| – nenasycené | 10,19 g |
| –– mononenasycené | 8,19 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 0,97 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 47 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 16,97 g |
| – cukry | 3,50 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší dýně (např. hokaido) | Dýně čerstvá | |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 2-3 lžičky 2-3 lžičky hladké mouky (nebo jíšky) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| kari | Kari | |
| chilli | Chilli paprička sušená | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| bylinky na dochucení | Petržel nať čerstvá |