Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 489 kJ /
356 kcal
Bílkoviny3,58 g
– z toho živočišné bílkoviny2,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,18 g
Tuky30,20 g
– nasycené20,37 g
– nenasycené10,19 g
–– mononenasycené8,19 g
–– polynenasycené2,00 g
––– omega 30,31 g
Vláknina0,97 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy16,97 g
– cukry3,50 g
––– laktóza3,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší dýně (např. hokaido) Dýně čerstvá
1 l 1 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
100 g 100 g smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml
2-3 lžičky 2-3 lžičky hladké mouky (nebo jíšky) Mouka pšeničná hladká 10 g
1/2 skleničky 1/2 skleničky vody Voda 100 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
kari Kari
chilli Chilli paprička sušená
muškátový květ Muškát květ sušený
bylinky k dochucení Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.