Nutriční hodnoty (Bramborová polévka (bramboračka))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 174 kJ / 520 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,20 g |
| Tuky | 17,35 g |
| – nasycené | 10,78 g |
| – nenasycené | 5,98 g |
| –– mononenasycené | 5,28 g |
| –– polynenasycené | 0,69 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 14,02 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 102 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 75,10 g |
| – cukry | 11,41 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 větších brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 plátek 1 plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| zeleninový vývar (dle potřeby) | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená |