Nutriční hodnoty (Celerová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 378 kJ / 1 046 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,56 g |
| Tuky | 55,44 g |
| – nasycené | 35,10 g |
| – nenasycené | 18,59 g |
| –– mononenasycené | 14,69 g |
| –– polynenasycené | 3,91 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 16,05 g |
| Cholesterol | 149 mg |
| Sodík | 351 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 103,08 g |
| – cukry | 63,00 g |
| ––– laktóza | 7,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 0,5 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 l 1 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 30 ml |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 50 g 50 g pomerančové kůry | Pomerančová kůra čerstvá | 50 g |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |