Nutriční hodnoty (Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly ))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 14 294 kJ / 3 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,49 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,25 g |
Tuky | 128,35 g |
– nasycené | 71,78 g |
– nenasycené | 48,25 g |
–– mononenasycené | 39,61 g |
–– polynenasycené | 8,64 g |
––– omega 3 | 0,80 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 954 mg |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 485,08 g |
– cukry | 139,55 g |
––– laktóza | 9,05 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
150 g 150 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 150 g |
110 g 110 g cukru moučka | Cukr bílý | 110 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
150-180 ml 150-180 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 165 ml |
1 sáček 1 sáček sušeného droždí | Droždí sušené | 7 g |
hrušková povidla | Povidla | |
mletý badyán (dle chuti) | Badyán | |
mletá skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
rum (dle chuti) | Rum | |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
160 g 160 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 160 g |
máslo | Máslo kravské | |
rum | Rum |