Nutriční hodnoty (Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly ))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 294 kJ / 3 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,25 g |
| Tuky | 128,35 g |
| – nasycené | 71,78 g |
| – nenasycené | 48,25 g |
| –– mononenasycené | 39,61 g |
| –– polynenasycené | 8,64 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 954 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 485,08 g |
| – cukry | 139,55 g |
| ––– laktóza | 9,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 150 g 150 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 150 g |
| 110 g 110 g moučkového cukru | Cukr bílý | 110 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 150-180 ml 150-180 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 165 ml |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 7 g 7 g sušeného droždí | Droždí sušené | 7 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| hrušková povidla | Povidla | |
| mletý badyán (dle chuti) | Badyán | |
| mletá skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
| rum (dle chuti) | Rum | |
| 160 g 160 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 160 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| rum | Rum |