Nutriční hodnoty (Flamendrova čalamáda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 494 kJ / 3 225 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,03 g |
| Tuky | 5,12 g |
| – nasycené | 1,82 g |
| – nenasycené | 2,61 g |
| –– mononenasycené | 1,05 g |
| –– polynenasycené | 1,56 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 72,62 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 18,31 g |
| Sůl | 45,00 g |
| Sacharidy | 746,38 g |
| – cukry | 701,02 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2,5 kg 2,5 kg slabších okurek | Okurka salátová čerstvá | 2500 g |
| 8 ks 8 ks středních cibulí | Cibule čerstvá | 552 g |
| 3 lžíce 3 lžíce soli | Sůl mořská | 45 g |
| 1 lžičku 1 lžičku pálivé papriky | Paprika pálivá | 6 g |
| 1 lžičku 1 lžičku kari koření | Kari | 5 g |
| 3 šálky 3 šálky octa | Ocet lihový | 750 ml |
| 2,5 šálku 2,5 šálku krupicového cukru | Cukr bílý | 625 g |