Nutriční hodnoty (Ovocná buchta ze zakysané smetany)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 414 kJ / 1 294 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 58,60 g |
| – nasycené | 31,27 g |
| – nenasycené | 20,24 g |
| –– mononenasycené | 17,28 g |
| –– polynenasycené | 2,96 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 658 mg |
| Sodík | 491 mg |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 150,65 g |
| – cukry | 68,65 g |
| ––– laktóza | 16,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kelímky 2 kelímky zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 380 ml |
| 2 kelímky 2 kelímky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 1 kelímek 1 kelímek krupicového cukru | Cukr bílý | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
| jablka (ovoce dle chuti) | Jablko čerstvé | |
| 50 g 50 g másla, | ||
| 50 g 50 g krupicového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 1 špetka 1 špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |