Nutriční hodnoty (Hovězí oháňka na černo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 132 kJ / 1 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 120,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,20 g |
| Tuky | 121,13 g |
| – nasycené | 30,54 g |
| – nenasycené | 85,50 g |
| –– mononenasycené | 40,17 g |
| –– polynenasycené | 45,33 g |
| ––– omega 3 | 2,00 g |
| Vláknina | 11,75 g |
| Cholesterol | 800 mg |
| Sodík | 517 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 26,90 g |
| – cukry | 14,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězí oháňky | Hovězí oháňka | 1000 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| horký vývar | Vývar hovězí | |
| asi 2 cm 2 cm oddenku zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky sušené mleté citrónové kůry (i čerstvé, ale potom méně) | Citronová kúra čerstvá | 7.5 g |
| 2-3 2-3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 lžičky 2 lžičky sušeného tymiánu | Tymián sušený | 10 g |
| 3 lžičky 3 lžičky švestkových povidel | Povidla | 15 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| ocet | Ocet lihový |