Nutriční hodnoty (Pravá drážďanská štóla)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 459 kJ / 5 846 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,60 g |
| Tuky | 252,80 g |
| – nasycené | 134,23 g |
| – nenasycené | 113,03 g |
| –– mononenasycené | 86,09 g |
| –– polynenasycené | 26,94 g |
| ––– omega 3 | 0,77 g |
| Vláknina | 45,46 g |
| Cholesterol | 620 mg |
| Sodík | 501 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 725,98 g |
| – cukry | 376,44 g |
| ––– laktóza | 8,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 42 g 42 g droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 180 g 180 g rozinek naložených v rumu | Rozinky | 180 g |
| 6 lžic 6 lžic rumu | Rum | 102 ml |
| 100 g 100 g mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 100 g |
| 100 g 100 g kandovaného ovoce (citronátu) | Citron kandovaný | 100 g |
| marcipán | Marcipán | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 4 lžíce 4 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |