Nutriční hodnoty (Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 363 kJ / 1 760 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,75 g |
| Tuky | 26,31 g |
| – nasycené | 3,12 g |
| – nenasycené | 21,28 g |
| –– mononenasycené | 9,35 g |
| –– polynenasycené | 11,93 g |
| ––– omega 3 | 4,93 g |
| Vláknina | 26,62 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,02 g |
| Sacharidy | 311,69 g |
| – cukry | 19,97 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 80 g 80 g žitné celozrnné mouky (měla jsem hrubě mletou) | Mouka žitná celozrnná hladká | 80 g |
| 1 1 vrchovatá lžička drceného kmínu | Kmín mletý | |
| necelé 2 necelé 2 zarovnané lžičky soli (1 + 3/4) | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 1 malá lžička cukru | Cukr bílý | |
| 21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 260 ml 260 ml vlažné vody (podle potřeby) | Voda | 260 ml |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce lněného semínka | Lněná semínka | 22.5 g |