Nutriční hodnoty (Dort z citronové pěny (mousse))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 476 kJ / 2 026 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,99 g |
| Tuky | 79,47 g |
| – nasycené | 41,21 g |
| – nenasycené | 27,73 g |
| –– mononenasycené | 23,58 g |
| –– polynenasycené | 4,16 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 5,36 g |
| Cholesterol | 957 mg |
| Sodík | 1,17 g |
| Sůl | 2,82 g |
| Sacharidy | 265,73 g |
| – cukry | 198,62 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 55 g 55 g cukru | Cukr bílý | 55 g |
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 25 g 25 g maizeny (kukuřičného škrobu) | Škrob kukuřičný | 25 g |
| 500 ml 500 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
| 115 g 115 g moučkového cukru | Cukr bílý | 115 g |
| 85 g 85 g citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 85 ml |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 4 plátky 4 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
| 4 4 bílky | Vaječný bílek | 132 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| citronová želatina | Želatina cukrářská |