Kuřecí v zelenině

Roman89 Kuchař: Roman89

2 porce Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

kuřecí prso
2 cibule
3 rajčata
žlutá paprika
sůl
pepř
červená paprika mletá
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibulku a po chvíli, když ještě není zlatavá, přidáme mletou červenou papriku, pořádně promícháme a necháme ji ještě chvíli smažit.

  2. Poté přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme a pak podlijeme vodou, přidáme sůl a pepř, necháme dusit cca 10 minut.

  3. Pak přidáme nakrájená rajčata a papriku, pořádně promícháme a a přikryjeme pokličkou, aby zelenina pustila vodu. Znovu promícháme a podlijeme trochu vodou. Necháme maso dusit v zelenině cca 30 minut, dokud nebude měkké. Nakonec dochutíme a popřípadě zahustíme třeba škrobem nebo troškou rajského protlaku.

Poznámka

Hodí se k tomu veškerá příloha: kolínka, rýže, bramborová kaše....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí v zelenině

  • Eja57 Eja57

    Drobek: souhlasím se Simonou, stačí chvilička a je to špatně, já osobně po přidání papriky stahuji z ohně, horká pánev/kastrol stačí na rozvonění základu a dávám zpět na oheň až při přidání masa a podlití. A špetka uzené papriky:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Roman89: ;-);-):yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Roman89 Roman89(autor receptu)

    Ano, vim ze by to mohlo zhořtknout taky jsem tím nemyslel smazit 5 minut ale jen chvilku aby to nabrala ta cibulka a i ten trošek oleje. Me zatim njc nezhořtklo to by mi děti asi nejedli :-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Drobek: myslím,že už víš odhadnout dobu a pokud by jsi to nedovedl,tak by to bylo hořké a neříkej,že né;-)To se musí umět odhadnout,ale to je na praxi;-)Já bych to neriskovala;-)Stačí chvíle a je celý pokrm na draka;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Merylas: Přikláním se k tvé verzi,já to dlouho nenchávám neb vím,že to po delší době opravdu zhořkne,múj muž to nechává dosti dlouho a už to není ono,asi neumí vychytat tu dobu,protože ve výsledku je cítit ta hořká chuť a je to škoda!!;-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Nezhořkne, to je pověra, jen se musí hodit do tuku a nechat rozvonět, "vykvést". Ale jen chvíli, ne 5 minut:-p

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Mletou papriku bych v žádném případě nenechávala chvíli"smažit". Jen zpěnit a dost, jinak zhořkne.;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo