Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Uzený vývar s pražským svítkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie9 351 kJ /
2 235 kcal
Bílkoviny250,23 g
– z toho živočišné bílkoviny240,01 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,22 g
Tuky106,09 g
– nasycené43,14 g
– nenasycené45,71 g
–– mononenasycené39,60 g
–– polynenasycené6,11 g
––– omega 30,59 g
Vláknina6,28 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 10,56 g
Sůl24,63 g
Sacharidy66,68 g
– cukry11,04 g
––– laktóza5,30 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg uzeného masa Vepřová plec uzená 1000 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
2 kuličky 2 kuličky nového koření Nové koření
6 kuliček 6 kuliček pepře Pepř černý
2 2 rohlíky Rohlík pšeničný bílý 86 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
100 g 100 g uzeného masa (nebo šunky) Vepřová plec uzená 100 g
2 lžíce 2 lžíce sterilovaného hrášku (mražený nebo čerstvý předem povaříme) Hrášek zelený sterilovaný 30 g
100 ml 100 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
sůl Sůl mořská
trocha trocha másla na vymazání formy Máslo kravské
hrubá mouka na její vysypání Mouka pšeničná hrubá
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.