Nutriční hodnoty (Alsaské zelí - choucroute / šukrut/ II v PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 996 kJ / 2 867 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 146,43 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 132,60 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,83 g | 
| Tuky | 187,84 g | 
| – nasycené | 92,69 g | 
| – nenasycené | 90,71 g | 
| –– mononenasycené | 63,54 g | 
| –– polynenasycené | 27,17 g | 
| ––– omega 3 | 0,17 g | 
| Vláknina | 25,80 g | 
| Cholesterol | 419 mg | 
| Sodík | 10,46 g | 
| Sůl | 25,80 g | 
| Sacharidy | 60,73 g | 
| – cukry | 35,70 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 750 g 750 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 750 g | 
| 400 g 400 g vepřového masa (pokrájeného na větší kostky) | Vepřová kýta | 400 g | 
| 4 plátky 4 plátky uzené krkovičky nebo 4 uzené kotlety | Vepřová krkovice uzená | |
| 2 2 pikantní klobásy | Klobása | |
| 4 4 párky | Párek vepřový | 320 g | 
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g | 
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 300 ml 300 ml bílého vína (nejlépe Riesling) | Víno bílé suché | 300 ml | 
| 4 cl 4 cl třešňové pálenky | Vodka | 40 ml | 
| 6 ks 6 ks jalovce | Jalovec sušený | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce husího sádla nebo oleje | Sádlo husí | 30 g |