Nutriční hodnoty (Veselé vepřové jazýčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 196 kJ / 1 481 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,12 g |
| Tuky | 127,84 g |
| – nasycené | 62,06 g |
| – nenasycené | 63,91 g |
| –– mononenasycené | 54,23 g |
| –– polynenasycené | 9,68 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 31,04 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,49 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 55,15 g |
| – cukry | 26,64 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
| 8 stroužků 8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 56 g |
| 2 2 malé cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| sůl nebo 1/2 kostky bujónu Masoxu | Sůl mořská | |
| 5 5 polévkových lžic sojové omáčky (polosladké) | Sójová omáčka Tamari | |
| 1 1 polévková lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 150 g 150 g valašského špeku (3 silnější plátky) | Špek | 150 g |
| 200 g 200 g pórku bílá a zelená část | Pórek čerstvý | 200 g |
| 5 5 ks loupaných rajčat z konzervy | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| 8 ks 8 ks cherry rajčátek | Rajčata cherry | 240 g |
| 1 1 polévková lžíce nasekaného libečku nebo zelené petrželky | Libeček čerstvý |