Nutriční hodnoty (Jablkový závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 9 204 kJ / 2 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,50 g |
| Tuky | 86,24 g |
| – nasycené | 21,47 g |
| – nenasycené | 60,10 g |
| –– mononenasycené | 39,58 g |
| –– polynenasycené | 20,52 g |
| ––– omega 3 | 1,53 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 324 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 306,71 g |
| – cukry | 97,21 g |
| ––– laktóza | 2,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g tuku (Hera, máslo) | Margarín | 120 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| jablka | Jablko čerstvé | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| žloutek na potření | Vaječný žloutek |