Nutriční hodnoty (Zelňačka (klasika))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 5 108 kJ / 1 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,26 g |
Tuky | 81,36 g |
– nasycené | 20,33 g |
– nenasycené | 42,26 g |
–– mononenasycené | 33,74 g |
–– polynenasycené | 8,52 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 18,81 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 3,19 g |
Sůl | 7,74 g |
Sacharidy | 61,70 g |
– cukry | 22,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g uzených žeber | Vepřová žebra | 800 g |
2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
olej | Olej řepkový | |
1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
250-500 g 250-500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 375 g |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
cukr dle chuti | Cukr bílý | |
4 kuličky 4 kuličky celého pepře | Pepř černý | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |