Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka s kroupami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 278 kJ / 1 022 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,70 g |
| Tuky | 43,63 g |
| – nasycené | 26,63 g |
| – nenasycené | 16,15 g |
| –– mononenasycené | 11,52 g |
| –– polynenasycené | 4,63 g |
| ––– omega 3 | 0,62 g |
| Vláknina | 31,00 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 230 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 108,69 g |
| – cukry | 39,12 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-6 4-6 mladých kedluben | Kedluben čerstvý | 900 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 1,25 l 1,25 l drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 1250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 40 g 40 g krup | Kroupy ječné | 40 g |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |