Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pravé valašské frgály)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie18 827 kJ /
4 500 kcal
Bílkoviny148,83 g
– z toho živočišné bílkoviny75,38 g
– z toho rostlinné bílkoviny73,45 g
Tuky151,36 g
– nasycené86,45 g
– nenasycené53,79 g
–– mononenasycené45,87 g
–– polynenasycené7,92 g
––– omega 30,55 g
Vláknina22,84 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 759 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy624,17 g
– cukry125,67 g
––– laktóza31,21 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
700 g 700 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 700 g
120 g 120 g másla (nebo hery) Máslo kravské 120 g
80 g 80 g cukru Cukr bílý 80 g
3 3 žloutky Vaječný žloutek 69 g
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
21-25 g 21-25 g droždí Droždí pekařské lisované 23 g
500 g 500 g měkkého tvarohu Tvaroh polotučný 500 g
moučkový cukr Cukr bílý
vanilkový cukr Cukr vanilkový
vanilkový pudink Puding v prášku
povidla Povidla
cukr pro doslazení Cukr bílý
mléko na rozředění (kdyby byla povidla příliš hustá) Povidla
mouka Mouka pšeničná hladká
máslo Máslo kravské
cukr Cukr bílý
máslo na potření Máslo kravské
rum (možno vynechat) Rum
vejce na potření okrajů Vejce slepičí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.