Nutriční hodnoty (Pravé valašské frgály)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 18 827 kJ / 4 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 75,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 73,45 g |
| Tuky | 151,36 g |
| – nasycené | 86,45 g |
| – nenasycené | 53,79 g |
| –– mononenasycené | 45,87 g |
| –– polynenasycené | 7,92 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 22,84 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 759 mg |
| Sůl | 1,75 g |
| Sacharidy | 624,17 g |
| – cukry | 125,67 g |
| ––– laktóza | 31,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 700 g |
| 120 g 120 g másla (nebo hery) | Máslo kravské | 120 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 21-25 g 21-25 g droždí | Droždí pekařské lisované | 23 g |
| 500 g 500 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| vanilkový pudink | Puding v prášku | |
| povidla | Povidla | |
| cukr pro doslazení | Cukr bílý | |
| mléko na rozředění (kdyby byla povidla příliš hustá) | Povidla | |
| mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| máslo | Máslo kravské | |
| cukr | Cukr bílý | |
| máslo na potření | Máslo kravské | |
| rum (možno vynechat) | Rum | |
| vejce na potření okrajů | Vejce slepičí |