Nutriční hodnoty (Pravé valašské frgály)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 18 827 kJ / 4 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 75,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 73,45 g |
Tuky | 151,36 g |
– nasycené | 86,45 g |
– nenasycené | 53,79 g |
–– mononenasycené | 45,87 g |
–– polynenasycené | 7,92 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 22,84 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 759 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 624,17 g |
– cukry | 125,67 g |
––– laktóza | 31,21 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
700 g 700 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 700 g |
120 g 120 g másla (nebo hery) | Máslo kravské | 120 g |
80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
21-25 g 21-25 g droždí | Droždí pekařské lisované | 23 g |
500 g 500 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
vanilkový pudink | Puding v prášku | |
povidla | Povidla | |
cukr pro doslazení | Cukr bílý | |
mléko na rozředění (kdyby byla povidla příliš hustá) | Povidla | |
mouka | Mouka pšeničná hladká | |
máslo | Máslo kravské | |
cukr | Cukr bílý | |
máslo na potření | Máslo kravské | |
rum (možno vynechat) | Rum | |
vejce na potření okrajů | Vejce slepičí |