Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušky zapečené s medem a ořechy

Šťavnaté hrušky, zapečené s voňavým medem a křupavými ořechy, promění obyčejné odpoledne v malý svátek. Jednoduchý dezert s nádechem podzimu, který zahřeje na jazyku i na duši.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do tvarohu zamícháme moučkový cukr, prášek Krém na dukátové buchtičky a zamícháme. Krok 2: Hrušky rozpůlíme, vydlabeme jadřinec, pokapeme citronovou šťávou. Jamku po jadřinci vyplníme kopečkem tvarohu, celou hrušku posypeme nasekanými ořechy, polijeme medem, posypeme skořicí. Krok 3: Uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 15 minut. Krok 4: Podáváme se šlehačkou, brusinkovým džemem a nastrouhanou čokoládou. Pokud nám med steče na pečicí papír, tak s ním polijeme hrušky na talíři.

TIP: Top 7: Nejlepší hruškové dobroty

Zveřejněno 23. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušky zapečené s medem a ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM12

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušky zapečené s medem a ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM12

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, tvaroh, med, citron, ořechy vlašské, šlehačka, džem brusinkový, čokoláda, cukr moučkový, skořice

Přidat fotografie receptu