Nutriční hodnoty (Kuře s citrónovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 806 kJ / 910 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,43 g |
| Tuky | 79,47 g |
| – nasycené | 37,91 g |
| – nenasycené | 32,57 g |
| –– mononenasycené | 27,86 g |
| –– polynenasycené | 4,71 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 5,10 g |
| Cholesterol | 176 mg |
| Sodík | 867 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 28,25 g |
| – cukry | 5,70 g |
| ––– laktóza | 0,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 ks 1 ks kuřecí motýlek (prsa s kostí) | Kuře prso s kostí a kůží | |
| 100 g 100 g uzeného boku (nejlépe domácí z komína) | Vepřový bok uzený | 100 g |
| 50 g 50 g přepuštěného másla | Ghí | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| masový vývar | Vývar masový | |
| špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| černý pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |