Nutriční hodnoty (Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 9 934 kJ / 2 374 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 169,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,80 g |
| Tuky | 140,80 g |
| – nasycené | 76,77 g |
| – nenasycené | 59,67 g |
| –– mononenasycené | 49,68 g |
| –– polynenasycené | 9,99 g |
| ––– omega 3 | 2,05 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,38 g |
| Sacharidy | 74,78 g |
| – cukry | 9,90 g |
| ––– laktóza | 5,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí prsní řízky | Kuře prso | 700 g |
| stroužek stroužek česneku | Česnek čerstvý | |
| hrubě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 4 velké žampiony | Žampion čerstvý | |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 200 ml 200 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| pár kapek kapek citrónu | Citrón čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 50-100 g 50-100 g slaniny | Špek | 75 g |
| 100 g 100 g čerstvého propraného špenátu | Špenát čerstvý | 100 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| pár lžic pár lžic zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| sůl | Sůl mořská |