Nutriční hodnoty (Tuňáková omáčka na těstoviny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 713 kJ / 409 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,38 g |
| Tuky | 28,91 g |
| – nasycené | 18,54 g |
| – nenasycené | 8,82 g |
| –– mononenasycené | 7,65 g |
| –– polynenasycené | 1,17 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 8,71 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 725 mg |
| Sůl | 1,75 g |
| Sacharidy | 24,15 g |
| – cukry | 13,92 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 konzerva 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě ( cca 180g) | Tuňák ve vlastní šťávě | |
| 4 4 filety z ančoviček | Ančovičky v oleji | |
| 1 PL 1 PL kaparů | Kapary | 15 g |
| 2 KL 2 KL naloženého zeleného pepře | Pepř zelený sterilovaný | 10 g |
| černé olivy podle chuti | Olivy čerstvé zralé | |
| 1 1 menší cibule ( já použila 3 malé šalotky) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 150 ml 150 ml vývaru | Vývar hovězí | 150 ml |
| špetka špetka mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| Já jsem ještě přidala na nudličky nakrájená a opečená kuřecí prsa | Kuře prso |