Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z hovězího pupku – flank steak

Máte-li po ruce kousek kvalitního hovězího pupku, připravte si dokonalý flank steak. Základní recept je velmi rychlý a jednoduchý. Abychom výtečnou chuť masa nepřebili, k dochucení nám stačí sůl, pepř a kapka oleje.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

19. 2. 2012 13:07

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie929 kJ / 222 kcal
Bílkoviny42,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57 (moderátorka)

16. 2. 2020 13:56

major: casino: hledala jsem pro zajímavost na TOPkách flank steak...
Důvod - v restauraci, kde kuchař opravdu ví, co dělá (vyzkoušeno opakovaně), jsem si v pátek dala flank steak...měla mne "trknout" cena jídla, 275 Kč, steak 200 g....pokud se cena vyzrálého kvalitního flanku pohybuje kolem 700 kč/kg tak to jaksi nesedí...kuchař s flákotou dělal co mohl, ale bylo to fakt pro argentinskou dogu:-D jak píše hezky Major...
Takže bych asi s domácí minutkovou přípravou pupku byla hooooodně opatrná na výběr masa....

casino casino

9. 1. 2019 23:31

Krom tý první věty to vidím podobně jako major: :-)
***
Máme vakuovačku a jeden potomek si pořídila sous vide (su víde) https://www.idnes.cz/hobby/domov/vareni-sous-vide....
Jsem jak biblický Tomáš :-) a kdybych nezkusil "vaření pod vakuem" (zatím jenom) kachní stehna, pastrami, dokonce vajíčka na měkko:-O ale především POŽIVATELNÝ pupek na minutku!!! tak tomu fakt neuvěřím.
Doposud pro mě byla příprava stejků jako hrát ruletu;-( ale sous vide, to je sázka na jistotu:yes:
Vakuovaný pupek šetrně "uvařený" ve folii vytemperujeme (nebo můžeme uložit do mrazáku a stejným způsobem použít posléze), osušíme, potřeme olejem, vložíme na ROZPÁLENOU pánev (bez tuku!) a opečeme do hněda (cca 2 minuty + 2 minuty) Pokud je flákota tlustější, tak ji dáme na pár minut do tepla (do 100°C), Pak osolíme, opepříme, pokrájíme přes vlákna na plátky a podáváme. Maso má asi 2 mm kůrčičku a vo vnútri je nádherně starorůžové (což choulostivějším náturám může trošku vadit)
Je to jedna báseň:yes: a druhé překvapení je (už jsem to kdesi četl) že je to jedlé i takřka bez soli! Takže bacha, ať nepřesolíte...:-K
***
Kachnička, že aby měla chrumkavou kůžičku, tak chvilku spočinula pod rozpáleným grilem :yes:

Navir Navir

18. 1. 2015 21:10

Eliška Haveljová: Manžílek, nebo pupek :-?:-O

Eliška Haveljová

18. 1. 2015 20:43

major:Tak, tak... Takhle ho dělá manžílek a je nej!

major

18. 9. 2014 20:15

Colombo ty jsi idiot.Flank steak podle tvého receptu by možná rozkousala moje argentinská doga.Jediné v čem souhlasím je, že maso má mít pokojovou teplotu.Nejdůležitější je aby maso bylo odleželé - vyzrálé.Zkus ho bez oleje a koření/to na grilu stejně hoří/Na rozpálenou grilovací pánev/240-250 st./ vhoď hrubou sůl/maldonku/,můžeš ji namačkat
i na maso z obou stran.Maso dej na pánev a až se tzv.odlepí, tak ho otoč a dívej se na šťávu, která z něj bude vytékat.Čím tmavší,tím více je propečený.Potom ho dej dotáhnout do trouby na 55 st. na 5 min. max.Před podáváním dochuť čerstvě mletým pepřem.Až ho ochutnáš,tak se zblázníš,to ti garantuji.Pokud to nezvládneš, tak v Hotelu Sloup můžeš ochutnat i jiné steaky než flank,třeba ball tip nebo top blade
Pro ty co si dávají hovězí steaky propečené-dejte si raději řízek.
Major

1974andrea 1974andrea

18. 6. 2014 13:49

Já si osobně myslím, že 6 minut z každé strany na tenhle nízký steak je strašně moc. A pak ještě dopékat v troubě ...:-O;-)

VIko

18. 6. 2014 13:39

Steak jsem dělal dle receptu a bylo tu tuhé, že se to nedalo rozkousat, tak nevím kde jsem udělal chybu. Maso bylo bio z mladého býka plemena Angus z farmy Kunclův mlýn, vyzrálé, cena 290 Kč/kg. Vyhozené peníze.:-(

Rosta

17. 6. 2014 11:57

Dědek Polívka: flank ne flam :yes:

hazel hazel

28. 5. 2014 03:32

Delame u nas tento steak casto. Pouzivam troche jine koreni,ale mohu potvrdit ze je vynikajici.

Dědek Polívka

28. 5. 2014 00:36

Já na steaky jen chodil do "Steak baru" a o hovězím pupku jsem věděl že je , ale hlavně jsem ho považoval za nějaký "divný maso".:-// Ale pozor! Změna! To trvalo jen do té doby, než jsem si z něj neudělal steak vlastnoručně. Technologii (recept) jsem dodržel přesně jak se píše a stal se zázrak. Prostě FLAMSTEAK nemá chybu. Dokonce už si umím i u řezníka vybrat maso. Jen s tím jeho "stařením" je trochu problém. Ale učim se rychle...;-);-):-)

Colombo65 Colombo65

12. 4. 2014 18:13

spagetka:
... dík, ale já jsem už "velkej kluk" a obhájím se sám;-);-);-) .... a jasno mám jak nikdy:-D:-D:-D

spagetka spagetka

12. 4. 2014 17:49

Colombo65: otto, dotyčná holt nedočetla podpis autora - já ho tu dám od ní jako rozklik, aby bylo jasno ;-);-);-);-)
http://www.titanovepanve.cz/recepty/grilovani/40-...

Colombo65 Colombo65

12. 4. 2014 16:32

Andulakovina:
.... velmi vtipné - zkuste se podívat kdo je podepsán pod receptem :-D:-D:-D:-D

Andulakovina Andulakovina

12. 4. 2014 15:22

Neni tento recept nahodou okopirovany?To by se nemelo ne?
:-// www.titanovepanve.cz/recepty/grilovani/40-steak-z-hoveziho-pupku-flank-steak

Dajda Dajda

8. 2. 2014 19:22

Zapa + Calista: Zajděte si na flank steak do restaurace El Barrio de Angel u pražského Anděla, zapijte sklenkou skvělého jihoamerického Cabernetu Savignonu a hned změníte názor. ;-) Vtip není v tom, že je to hovězí pupek, ale z jak kvalitního kusu dobytka pochází. Hovězí, které se leckdy koupí na pultech českých masen je někdy skutečná podrážka, a je jedno, že je to třeba "kvalitní" kýta.

Souhlasím s 6 minutami z každé strany, nemám ráda, když mi z masa cáká krev, ať si to klidně někdo považuje za barbarství. Když jsem jedla v El barrio flank steak naposledy, měla jsem chuť na úplně propečené maso a nadhodila jsem číšníkovi, že to asi je považováno za barbarství. Dostalo se mi odpovědi, že to záleží na chuti každého jednotlivce. A zcela barbarsky jsem tu dobrotu tentokrát zapila bílým nikoliv červeným vínem značky Antarés. Vrcholný gurmánský zážitek.:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí pupek podle pohlreicha hovězí pupek hovězí pupek recepty hovězí steaky připrava hovězí steak podle pohlreicha hovězí pupek recept hovězí pupek na grilu hovezi pupek steak hovezi pupek steak recept flam steak flank steak na grilu recept hovezi pupek steak hovězí steak pohlreich co je hovězí pupek flan steak hovězí steak příprava hovezi pupek cena hovězí steak recept na hovezi pupek hovezi pupek na gril

Suroviny: pupek hovězí, sůl hrubozrnná, olej, kořenící mlýnek jamie oliver- chilli směs hot & smoky

TopRecepty.cz

Steak z hovězího pupku – flank steak

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ln5v