Nutriční hodnoty (Játra na pomerančích a sherry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 332 kJ / 796 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 85,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,47 g |
| Tuky | 26,27 g |
| – nasycené | 8,16 g |
| – nenasycené | 11,56 g |
| –– mononenasycené | 8,28 g |
| –– polynenasycené | 3,28 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 4,94 g |
| Cholesterol | 2,49 g |
| Sodík | 365 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 20,71 g |
| – cukry | 6,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 500 g |
| 2 2 pomeranče | Pomeranč čerstvý | |
| 1 1 větší červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 polévková lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | |
| 1 1 kávová lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| špetka špetka sušeného estragonu ( možno použít čerstvý) | Estragon sušený | |
| snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| pepř ( já použila pomerančový) | Pepř černý | |
| 100 ml 100 ml suchého sherry ( popř. vína) | Sherry | 100 ml |
| 150 ml 150 ml vývaru | Vývar hovězí | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská |