Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník z Moravy

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca 12-18 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 391 kJ /
6 547 kcal
Bílkoviny74,14 g
Tuky426,68 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 608 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy596,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nad párou vymícháme těsto z Hery a cukru- necháme rozpustit, pak přidáme mouku se sodou, vejce a tři lžíce medu a vše prošleháme v hustší lité těsto. Krok 2: Na plech pečící papír, jinak plát nesundáte! Na něj půlku těsta a rovnoměrně rozprostřeme po plechu. Na druhý plech zbytek těsta. Krok 3: Dáme péct na 180°C cca deset až patnáct minut. Podle toho, jak kdo má velkou troubu, já mám takovou velkou hlubokou vestavnou tak nevím, kdo má malou troubu tak radši dejte na tři plechy. Krok 4: Krém uděláme ze Salka, másla a zbylé lžíce medu, vše v pokojové teplotě, aby se krásně spojil a našlehal. Ručním šlehačem je to nejrychlejší. Krok 5: Pláty ještě horké sundáme z plechu a stáhneme z papíru, postupně bude díky medu tvrdnout a křupat. Krok 6: Okrájíme cca po 1 cm okraje a ty zbytky rozemeleme na strouhanku, kterou pak dort posypeme. Krok 7: Z jednoho plátu si udělám tři pláty stejně velké. Máme tedy 6 ks. Krok 8: Postupně dáme plát, namažeme krémem a zas plát a krém a pak krém kolem dokola celého dortu a posypeme posypkou z umletých okrajů. A máme hotovo. Krok 9: Dáme do mrazáku na cca 6 hodin. Pak vyndáme a necháme při pokojové teplotě rozmrznout.

Zveřejněno 28. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník z Moravy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WL44

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník z Moravy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WL44

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Dobrý den, dělala jsem medovník ze salkem a přišel mi ten krém celkem řidký :( a těsto se špatně rozprostíra na pečící papír :(

Také peču podle tohoto receptu, ale těsto roztírám na papír v tenké vrstvě, většinou mi vyjde na 5-6 plátů (na papír o velikosti cca 30x38cm). Každý plát peču 5-7 minut (180°C), mezitím si stačím namazat další a dát ho do trouby hned poté, co vyndám předchozí upečený. Je to trochu zkouška trpělivosti,těsto si někdy dělá co chce, ale zatím se mi to vždy povedlo.
Vychladlé pláty pak promažu krémem a přiklopím tím posledním, který už nemažu. Teď odkrojím okraje, klidně i 2 cm s trochou krému a odkrojky rozlámu do mísy od krému. Trochu rozmočím mlékem a umíchám pomazánku, kterou natřu navrch. Když mám hrubě mleté ořechy, posypu jimi povrch moučníku, jinak ho jen ozdobím vidličkou - udělám vlnky. Moučník pak rozdělím na čtverce a ty pak ještě přepůlím na trojúhelníkové kousky.
Medovník jsem právě dopekla a chtěla jsem přidat recept, ale vidím, že by to bylo nošení dříví do lesa, tak jsem alespoň přispěla svými zkušenostmi. ;-)

fíha,tak do mrazáku...??? to jsem ještě nedělala,proč se to tam dává? ;-):-)ale těstíčko vypadá,že bude fajn,rozhodně ho zkusím:yes:+14:yes:

Vyzkouším,líbí se mi že se to nemusí vyvalovat:yes::yes:+11

Výborná záležitost,tento recept mám i od sestry.Zkoušela jsem ho poprvé.Chuťově se povedl,jen musím vychytat ještě nějaké ty "dyzajnové" mouchy.:-/Jestli neva,tak jsem přihodila fotečku mých "zázraků" ;-) Pláty jsem měla moc tlusté,tak to nemám focené nakrojené...Možná až to budu dělat po 20-té,tak to bude lepší...

:-p:-p:-p:yes:

mnam:yes:

Holky já Salco nevařím přijde mi to zbytečný:-p

Salko do krému nejdřív vaříš nebo rovnou smícháš s máslem :-?

Chtělo by to řez! Jinak super.:-p:yes:

k.radulko,vítám tě na topkách a přeji, aby se ti tu moc líbilo:-K,koukám,že si čilá medovník vypadá opravdu krásně,moc se mi líbí tento receptík.Dávám na vyzkoušení a tobě bod:yes::-K

S tim mrazakem znam, jednou jsem tam ulozila zbytek medovniku.Po mesici byl jeste lepsi.

do mrazáku proto aby skřehnul, zvláčněl, pokud nechceš nedávej, zmněkne v lednici sám po 2-3 dnech, ale pochybuju že by někomu tak dlouho v lednici vydržel :D

Proč se medovník dává do mrazáku?

ivulince: tenhle medovník to má už zpočítaný, ale dělám ho často tak přidám později určitě :yes:

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
litý medovník, medovník na plech, litý medovník na plech, medovník recept na plech, medovník recept, krem do medovniku, recept na litý medovník, recept medovník na plech, medovník video, medovníkový dort video, medovník z litého těsta, medovník, medovník bez salka, marlenka recept video, krém na medovník, recept na medovník video, medovník dort cena, medovník cena, medovník litý, medovník ze salka

Suroviny:
vejce, mouka hladká, med, tuk hera, máslo, salko, soda jedlá, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu