Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník z Moravy

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

28. 1. 2010 14:27

Suroviny

Porce: cca 12-18 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 391 kJ / 6 547 kcal
Bílkoviny74,14 g
Tuky426,68 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 608 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy596,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Stáňa

5. 1. 2013 15:37

Dobrý den, dělala jsem medovník ze salkem a přišel mi ten krém celkem řidký :( a těsto se špatně rozprostíra na pečící papír :(

Martina U.

10. 3. 2011 18:56

Také peču podle tohoto receptu, ale těsto roztírám na papír v tenké vrstvě, většinou mi vyjde na 5-6 plátů (na papír o velikosti cca 30x38cm). Každý plát peču 5-7 minut (180°C), mezitím si stačím namazat další a dát ho do trouby hned poté, co vyndám předchozí upečený. Je to trochu zkouška trpělivosti,těsto si někdy dělá co chce, ale zatím se mi to vždy povedlo.
Vychladlé pláty pak promažu krémem a přiklopím tím posledním, který už nemažu. Teď odkrojím okraje, klidně i 2 cm s trochou krému a odkrojky rozlámu do mísy od krému. Trochu rozmočím mlékem a umíchám pomazánku, kterou natřu navrch. Když mám hrubě mleté ořechy, posypu jimi povrch moučníku, jinak ho jen ozdobím vidličkou - udělám vlnky. Moučník pak rozdělím na čtverce a ty pak ještě přepůlím na trojúhelníkové kousky.
Medovník jsem právě dopekla a chtěla jsem přidat recept, ale vidím, že by to bylo nošení dříví do lesa, tak jsem alespoň přispěla svými zkušenostmi. ;-)

Jenny

15. 7. 2010 19:24

fíha,tak do mrazáku...??? to jsem ještě nedělala,proč se to tam dává? ;-):-)ale těstíčko vypadá,že bude fajn,rozhodně ho zkusím:yes:+14:yes:

eva hubova eva hubova

11. 4. 2010 00:04

Vyzkouším,líbí se mi že se to nemusí vyvalovat:yes::yes:+11

Hanysek Hanysek

10. 4. 2010 22:26

Výborná záležitost,tento recept mám i od sestry.Zkoušela jsem ho poprvé.Chuťově se povedl,jen musím vychytat ještě nějaké ty "dyzajnové" mouchy.:-/Jestli neva,tak jsem přihodila fotečku mých "zázraků" ;-) Pláty jsem měla moc tlusté,tak to nemám focené nakrojené...Možná až to budu dělat po 20-té,tak to bude lepší...

kudlova3 kudlova3

7. 3. 2010 21:32

:-p:-p:-p:yes:

acs

6. 2. 2010 20:14

mnam:yes:

k.radulka k.radulka

28. 1. 2010 16:52

Holky já Salco nevařím přijde mi to zbytečný:-p

Gabina

28. 1. 2010 16:44

Salko do krému nejdřív vaříš nebo rovnou smícháš s máslem :-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 1. 2010 16:17

Chtělo by to řez! Jinak super.:-p:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

28. 1. 2010 15:29

k.radulko,vítám tě na topkách a přeji, aby se ti tu moc líbilo:-K,koukám,že si čilá medovník vypadá opravdu krásně,moc se mi líbí tento receptík.Dávám na vyzkoušení a tobě bod:yes::-K

Lusinda79

28. 1. 2010 15:15

S tim mrazakem znam, jednou jsem tam ulozila zbytek medovniku.Po mesici byl jeste lepsi.

k.radulka k.radulka

28. 1. 2010 15:14

do mrazáku proto aby skřehnul, zvláčněl, pokud nechceš nedávej, zmněkne v lednici sám po 2-3 dnech, ale pochybuju že by někomu tak dlouho v lednici vydržel :D

disketka

28. 1. 2010 14:59

Proč se medovník dává do mrazáku?

k.radulka k.radulka

28. 1. 2010 14:48

ivulince: tenhle medovník to má už zpočítaný, ale dělám ho často tak přidám později určitě :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: litý medovník medovník na plech litý medovník na plech medovník recept na plech medovník recept krem do medovniku recept na litý medovník recept medovník na plech medovník video medovníkový dort video medovník z litého těsta medovník medovník bez salka marlenka recept video krém na medovník recept na medovník video medovník dort cena medovník cena medovník litý medovník ze salka

Suroviny: vejce, mouka hladká, med, tuk hera, máslo, salko, soda jedlá, cukr

TopRecepty.cz

Medovník z Moravy

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WL44