Medovník z Moravy
Suroviny
Porce: cca 12-18 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 27 391 kJ / 6 547 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,14 g |
Tuky | 426,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 608 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 596,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2013 14:37
Dobrý den, dělala jsem medovník ze salkem a přišel mi ten krém celkem řidký :( a těsto se špatně rozprostíra na pečící papír :(
10. 3. 2011 17:56
Také peču podle tohoto receptu, ale těsto roztírám na papír v tenké vrstvě, většinou mi vyjde na 5-6 plátů (na papír o velikosti cca 30x38cm). Každý plát peču 5-7 minut (180°C), mezitím si stačím namazat další a dát ho do trouby hned poté, co vyndám předchozí upečený. Je to trochu zkouška trpělivosti,těsto si někdy dělá co chce, ale zatím se mi to vždy povedlo.
Vychladlé pláty pak promažu krémem a přiklopím tím posledním, který už nemažu. Teď odkrojím okraje, klidně i 2 cm s trochou krému a odkrojky rozlámu do mísy od krému. Trochu rozmočím mlékem a umíchám pomazánku, kterou natřu navrch. Když mám hrubě mleté ořechy, posypu jimi povrch moučníku, jinak ho jen ozdobím vidličkou - udělám vlnky. Moučník pak rozdělím na čtverce a ty pak ještě přepůlím na trojúhelníkové kousky.
Medovník jsem právě dopekla a chtěla jsem přidat recept, ale vidím, že by to bylo nošení dříví do lesa, tak jsem alespoň přispěla svými zkušenostmi.
Vychladlé pláty pak promažu krémem a přiklopím tím posledním, který už nemažu. Teď odkrojím okraje, klidně i 2 cm s trochou krému a odkrojky rozlámu do mísy od krému. Trochu rozmočím mlékem a umíchám pomazánku, kterou natřu navrch. Když mám hrubě mleté ořechy, posypu jimi povrch moučníku, jinak ho jen ozdobím vidličkou - udělám vlnky. Moučník pak rozdělím na čtverce a ty pak ještě přepůlím na trojúhelníkové kousky.
Medovník jsem právě dopekla a chtěla jsem přidat recept, ale vidím, že by to bylo nošení dříví do lesa, tak jsem alespoň přispěla svými zkušenostmi.

15. 7. 2010 18:24
fíha,tak do mrazáku...??? to jsem ještě nedělala,proč se to tam dává? 
ale těstíčko vypadá,že bude fajn,rozhodně ho zkusím
+14




10. 4. 2010 23:04
Vyzkouším,líbí se mi že se to nemusí vyvalovat
+11


10. 4. 2010 21:26
Výborná záležitost,tento recept mám i od sestry.Zkoušela jsem ho poprvé.Chuťově se povedl,jen musím vychytat ještě nějaké ty "dyzajnové" mouchy.
Jestli neva,tak jsem přihodila fotečku mých "zázraků"
Pláty jsem měla moc tlusté,tak to nemám focené nakrojené...Možná až to budu dělat po 20-té,tak to bude lepší...


7. 3. 2010 20:32




6. 2. 2010 19:14
mnam

28. 1. 2010 15:52
Holky já Salco nevařím přijde mi to zbytečný

28. 1. 2010 15:44
Salko do krému nejdřív vaříš nebo rovnou smícháš s máslem

28. 1. 2010 15:17
Chtělo by to řez! Jinak super.


28. 1. 2010 14:29
k.radulko,vítám tě na topkách a přeji, aby se ti tu moc líbilo
,koukám,že si čilá medovník vypadá opravdu krásně,moc se mi líbí tento receptík.Dávám na vyzkoušení a tobě bod



28. 1. 2010 14:15
S tim mrazakem znam, jednou jsem tam ulozila zbytek medovniku.Po mesici byl jeste lepsi.
28. 1. 2010 14:14
do mrazáku proto aby skřehnul, zvláčněl, pokud nechceš nedávej, zmněkne v lednici sám po 2-3 dnech, ale pochybuju že by někomu tak dlouho v lednici vydržel :D
28. 1. 2010 13:59
Proč se medovník dává do mrazáku?
28. 1. 2010 13:48
ivulince: tenhle medovník to má už zpočítaný, ale dělám ho často tak přidám později určitě

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzská kuřecí polévka s fazolemi
Přidáno před 6 hodinami
Čokoládové tyčinky s Nutellou a oříšky
Přidáno před 9 hodinami
Čokoládové preclíky
Přidáno před 19 hodinami
Bůček s pekingským zelím
Přidáno před 20 hodinami
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno 29. 11. 2023 13:18
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno 29. 11. 2023 12:53
Právě bylo uvařeno:
Bílkový chlebíček I.
Panova uvařila před 4 minutami
Kuřecí rarášky
rybarka007 uvařil před 2 hodinami
Donuts
michalnemy uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
petrahruskovska uvařila před 4 hodinami
Americké kotlety
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou
Brumaire uvařila před 5 hodinami
Marocké kuře
bartonik uvařila před 5 hodinami
Chilli con carne
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Fitulka uvařil před 6 hodinami
Pečené žampiony
radekhk uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: litý medovník medovník na plech litý medovník na plech medovník recept na plech medovník recept krem do medovniku recept na litý medovník recept medovník na plech medovník video medovníkový dort video medovník z litého těsta medovník medovník bez salka marlenka recept video krém na medovník recept na medovník video medovník dort cena medovník cena medovník litý medovník ze salka
Suroviny: vejce, mouka hladká, med, tuk hera, máslo, salko, soda jedlá, cukr
Medovník z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WL44
20 názorů